Historien bakom Hedgehog

Bjørn Holte flyttade från New York City till Hemsedal och upptäckte snabbt den dagliga utmaningen, olägenheten och huvudvärken med att ha flera par torra handskar och skor till sin växande familj. Med tre (nu fyra) små barn var handskar, skor och stövlar ofta genomblöta eller helt felplacerade när de väl kom hem. Hemsedal har liksom stora delar av Skandinavien snö och regn större delen av året. För en aktiv familj som gillar att vara ute, betyder mysig att hålla sig torr, oavsett väder.

Bjørn försökte använda skotorkar på marknaden, men de andra produkterna var svaga och ineffektiva. Han behövde en enkel lösning som skulle torka och organisera hans familjs handskar och stövlar snabbt och bestämde sig för att skapa en ny produkt som skulle lösa problemet. Så här uppstod idén om Hedgehog.

Hedgehog har nu utvecklat en marknadsledande serie produkter över hela Skandinavien inom kategorin skotork. Teamet har designat sin turbin teknologi med ingenjörer från Water Power Laboratory vid NTNU; engagerade ingenjörer från ledande fläkt- och värme tillverkare; och har utfört omfattande säkerhetstester och certifieringar för att leverera en säker och kvalitetsprodukt. Hedgehog design och teknologi är nu också skyddad med en portfölj av patent som täcker alla marknader företaget går in på.